Är extraljus led verkligen det bästa på marknaden?

15 November 2021 0 Comments

Tyvärr har många bilmodeller ett väldigt dåligt hel- och halvljus, och ett sätt att lösa problematiken är att antingen skaffa konverteringslampor eller att sätta på ett par extraljus i fronten. Jag föredrar det senare då jag alltid eftersträvar så mycket ljus som möjligt när jag kör bil. Jag har tidigare använt Halogen från Bosch som jag var rätt nöjd med, men i jämförelse med mina extraljus led märker man stor skillnad. Mängden ljus men också ljusintensiten skiljer sig mycket från mina gamla Bosch. Utseendet är mer modernt naturligtvis men också mer tåligt, d.v.s lampan har en högre kapslingsklass som skyddar den emot fukt och vatten. Det finns egentligen ingen anledning att satsa på annat än extraljus led tycker jag, fördelarna är helt helt för många.

 

Extraljusramp är mest praktiskt i slutändan

Smaken skiljer sig såklart men det finns fördelar med en ramp som är svåra att förbise, framförallt den praktiska biten. Till skillnad från runda ljus så ger en extraljusramp betydligt slutresultat. Detta är dock väldigt subjektivt, en del tycker tvärtom och vill gärna att extraljusen ska stå ut och synas så mycket som möjligt. Det är givetvis inte det lättaste att veta om man tidigare inte haft extraljus, men att välja ett godkänt extraljus som man får köra med på allmän väg är viktigt. I Finland (ett land som jag åker ofta till) är dom stenhårda med regler och du kan faktiskt få böter om detta inte efterföljs.

En järnhäst på fyra hjul

5 May 2021 0 Comments

Volvo 240 var mer än bara en bil, det var en järnhäst på fyra hjul som inget kunde stoppa. Att sätta sig i en splitterny 240 när denna rullade ut från fabriken i Göteborg var för mig en nästintill religiös upplevelse. Jag glömmer aldrig denna dag när solen sken och jag satte mig i mina blåa järnhäst och kände mig som kungen av Stockholm. Jag blir full av ilska när jag tänker på vad som hänt med Volvo, alla nya modeller ratar jag som pesten och kommer för alltid att hålla kvar vid min ögonsten. Dagens ungdomar vet inte mycket om bilhistoria och jag tycker varenda kotte ska ta sig besväret att besöka Volvo 240W Wikipedia och läs, studera och uppskatta det som gjorde Volvo till ett uppskattat bilmärke.