Christian Günther-bloggen

Blogg om boken "Spelaren Christian Günther"

Christian Günther håller tal i film

Posted on | februari 18, 2011 | No Comments

Svenska filminstitutet och Kungliga Biblioteket har lanserat sajten filmarkiv.se, en guldgruva med mängder av historiska filmklipp. Till min stora glädje även en filmatisering av talet som Christian Günther håller vid kvinnornas fredsmöte i Konserthuset, mitt under vinterkriget 1940.

Du hittar klippet här:
http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=246

Lägg märke till vilken dålig talare Günther är, totalt oförmögen att kommunicera med en publik. Denna svaghet förföljde honom under hans politiska liv, då han mötte en tid då kommunikation utåt blev allt viktigare via nya medier (radio och journalfilm).

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

About

Tricorder Media är ett företag tillhörande Henrik Arnstad. Verksamhetsområden är författarskap, journalistik och undervisning.

Subscribe to our feed

Search

Admin