Christian Günther-bloggen

Blogg om boken "Spelaren Christian Günther"

Tom Cruise spelar Stauffenberg?

Posted on | juni 26, 2007 | No Comments

Skådespelaren Tom Cruise ska spela överste Claus von Stauffenberg i en ny film om attentatsförsöket mot Hitler 1944. Men inspelningen har redan fått problem, då Cruise är medlem i Scientologikyrkan. Denna är antidemokratisk enligt Tyskland. BBC skriver:

Scientology has been monitored in Germany in the belief that its activities are ”directed against the free democratic order” in the country.

Stauffenbergs son har också reagerat:

Stauffenberg’s son Berthold told the Sueddeutsche Zeitung newspaper earlier this week that he objected to Cruise taking the role because of his involvement with Scientology. ”He should keep his hands off my father,” Mr von Stauffenberg said.

Onekligen en intressant frågeställning. Kan en medlem av en antidemokratisk rörelse delta i en film av detta slag?

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Om denna blogg

    Denna blogg har som syfte att publicera nyheter, kompletteringar och rättelser till boken Spelaren Christian Günther. Bloggen liksom hela sajten christiangunther.se har bokens författare Henrik Arnstad som redaktör.
  • Meta