Christian Günther-bloggen

Blogg om boken "Spelaren Christian Günther"

Hallandsposten: Spänning på hög nivå

Posted on | februari 7, 2007 | No Comments

Hallandsposten publicerar en recension av boken, skriven av Anders Nilsson och med rubriken ”Spänning pÃ¥ hög nivÃ¥ — Sug i Henrik Arnstads biografi över Christian Günther”. Nilsson är inte helt okritisk men överlag mycket positiv:

Jag vet inte om Arnstad från början tänkt sig en äreräddning av den ofta kritiserade Günther. Det blir snarare en kritisk nyansering, både vad gäller Günthers agerande och Sveriges politik i stort under kriget. Som läsare har jag en del invändningar mot Arnstads journalistiska stil, med alltför korta stycken, utkastade frågor och lite märkliga hopp.

Men förutom detta är �Spelaren Christian Günther� bland det intressantaste om Sverige under andra världskriget på länge. Det är kort sagt en bok med sug i – och trots att Günther verkar vara en rätt tråkig person vill man inte lägga boken ifrån sig. Och vill man ha spänning på hög nivå är det bara att läsa om den så kallade midsommarkrisen 1941.

Läs hela Nilssons recension på adressen:
http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=205060

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

About

Tricorder Media är ett företag tillhörande Henrik Arnstad. Verksamhetsområden är författarskap, journalistik och undervisning.

Subscribe to our feed

Search

Admin